В очакване на ротацията в управлението - анализ на Георги Харизанов, Ружа Райчева и Росен Стоянов

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Търсим интрига покрай ротацията, а такава няма - те са се разбрали да има ротация и някои министри ще бъдат сменени, но министър Тагарев няма да е сред тях. Това заяви в студиото на “Денят започва” политическият анализатор Ружа Райчева по повод напрежението във властта след Богоявление, заради което експерт в Министерство на отбраната подаде оставка.

За експерта по политическа комуникация проф. Росен Стоянов налице е вътрешноадминистративен проблем, който трябва да бъде решен.

“Но не би трябвало да се ползва толкова ярко в напрегнатата ситуация или конструкция за някакви политически дивиденти”, допълни той.

Според политическия анализатор Георги Харизанов “проблемът е с наслагване”.

“Въпрос е на протокол и уважение на изграждане на традиции. Мога да припомня много случаи, когато протоколът е бил тежко нарушаван поради липса на симпатии към конкретни хора, които биха присъствали там и за момента са несимпатични. Подозирам, че в случая има нещо такова - всички знаем кои са парламентарните групи, от които министърът и екипът на МО няма да са възхитени да са там”, подчерта той.

Какво още казаха анализаторите за евентуалните смени на министри при ротацията в управлението и възможни и невъзможни коалиции, за компромисното решение за Шенген по въздух и вода, за посоката, по която поема ДПС след номинацията на Джевдет Чакъров за съпредседател на движението, както и за промените в Конституцията и реакцията на президента, вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад